Atelier Opstelling, AVROTROS, Nederland, 1,2,3, pictoright, Picasso, Krabbé zoekt picasso, Vondel CS, Robert Pennekamp, wedstrijd, kunstuur, opium, tv, radio, top, winnaar, gekozen, genomineerd, nominatie, fijn, goed, goed zo, hoi, joepie, Na Fijne Fijnerikken

Het vervolg

Het vervolg


De expositie Het Vervolg is uitgekozen als een 1 van de 40 inzendigen die ruimte krijgt exposeren met het werk in de Sociale Verzekeringsbank. Dus Na Fijne Fijnerikken … het vervolg. Omdat de installatie Na Fijne Fijnerikken nooit af is zal deze in een nieuw jasje verschijnen.Momenteel wordt er hard gewerkt met de voorbereiding aan een site specific art installation bij en rond de entree in de Sociale Verzekeringsbank. Waarschijnlijk bestaat de installatie dit keer uit 2 of 3 delen. Eigenlijk versterken ze elkaar, want ter plekke zal pas duidelijk worden, hoe wat waar precies gaat ontstaan.
fijne fijnerikken, na fijne fijnerikken, zonder, handleiding, bouwen, marktklem, houtklem, rood, gevomnden, hout, duurzaam, recycle
Na Fijne Fijnerikken, Bouwpakket zonder handleiding, installatie Robert Pennekamp.
krabbé, krabbé zoekt picasso, fijne fijnerikken, avrotros, avro, tros, picasso, zoekt, na fijne fijnerikken, zonder, handleiding, bouwen, marktklem, houtklem, rood, gevonden, hout, duurzaam, recycle
Krabbé zoekt Picasso, tijdens Kunstuur. Maar hij vindt “Na Fijne Fijnerikken” van Robert Pennekamp bij de AvroTros. Picasso Wedstrijd, 2017. Hoe moet dat verder…

houtklemmen, marktkraam, klemmen, ontwikkeling, oude beelden, nieuwe fase, volgende fase, stap, oud, nieuwe betekenis, cartoon, strip, robert pennekamp
Ontwikkeling van de Fijne Fijnerikken, dus Na Fijne Fijnerikken, Robert Pennekamp.

Je moet er bij zijn geweest…


Van 06-09-2018 te zien tot 29-09-2018 de installatie Na Fijne Fijnerikken. De opening zal plaatsvinden op donderdag 6 september van 15.30 tot 17.00 uur. Waarschijnlijk ook met een performance of iets ter plekke. Als je er niet bent mis je het. Je zal dan nooit weten waar het over ging. Mensen die komen wil ik wat meegeven. Iets mee laten maken. Dat is een speciale ervaring. Dat kan je niet achteraf nog eens over doen of naderhand bekijken op film of internet of bij uitzending gemist. Je moet er bij zijn geweest. Omdat ik graag iets in het moment doe. Adres: SVB, Stationstraat 112 1506 PK Zaanstad. Het is 3 minuten lopen vanaf het Station.

Over Robert Pennekamp


Robert Pennekamp, (Uithoorn 1963), woont en werkt in Amsterdam. Robert Pennekamp is ooit begonnen met schilderen en tekenen. Hij is daarna uitgegroeid tot multimedia kunstenaar. Installaties en performances, organiseren van kunst en community art projecten zijn de vormen waar ik de laatste tijd het meest mee bezig ben. 

Opleiding:


Robert Pennekamp heeft de vergelijkbare opleiding van DOG-time aan de Rietveld Academie gedaan; Artless, met docenten van de Rietveld Academie en de Rijksacademie van Beeldende Kunsten. Daarnaast afgestudeerd aan de Landbouw Universiteit Wageningen als voedingskundige.

Mijn Statement:


Alles is energie. Krijg ik er energie van? Doe ik wat ik leuk vind en wat mij voeding geeft? Is er een goede balans tussen wat ik doe voor een ander en voor mezelf.  En heeft het opgeleverd wat ik ervan verwacht had ? 
Sommige dingen trekken me aan, sommige dingen begrijp ik niet. En juist dat maakt het interessant, of maakt mij nieuwsgierig. Ik zie het als een manier van leven. Het is een zoektocht. Steeds weer nieuwe andere dingen tegenkomen en onderzoeken. Een niet ophoudende zoektocht. En ook een kijkje in een ander dimensie of een venster naar een andere wereld. Leven, in het moment, zonder oordeel, uitstellen van oordeel (net als met brainstormen). Mijn statement was hiervoor “Gewoon Doen”. Juist dingen doen , experimenteren, uitproberen en de zoektocht aangaan.

Over “Na Fijne Fijnerikken”


U ziet hier een opbouw van de installatie Na Fijne Fijnerikken. Waarschijnlijk zullen er 2 of 3 delen te zien zijn, maar er is meer. Het is een keuze uit een deel van het volledige werk. Na Fijne Fijnerikken is een installatie die steeds weer kan veranderen. De installatie is nooit af en nooit hetzelfde a:ls deze geëxposeerd wordt. Er worden er andere onderdelen aan toegevoegd en andere onderdelen weggehaald. Maar ook om hem precies hetzelfde op te bouwen is een onbegonnen zaak.
Het tijdelijke
Het tijdelijke ben ik steeds meer gaan waarderen. Net als het niet af zijn en de verandering. Het kan zo weer veranderen. En dat maakt het voor mij interessant. Wat kan ik nog meer toevoegen, wat kan ik weglaten? Het proces van het maken vind ik interessant . Leef in het moment. Geniet ervan met volle teugen. In het nu. Dat geeft energie.

Werkwijze:


De installatie is gemaakt van gebruikt en gevonden hout. Marktklemmen en houtklemmen houden de boel bijeen. Daardoor wordt het tijdelijke benadrukt. Er kunnen strip achtige elementen in aanwezig zijn of ledematen of vormen die ergens aan doen denken. De fantasie mag de rest doen. Je kan er allerlei dingen in zien. Je kan er allerlei dingen in ontdekken….

De installatie “Na Fijne Fijnerikken” is uit 3000 inzendingen uitgekozen tot de 5 genomineerden van de AVRO-TROS Kunstprijs “Krabbé zoekt Picasso”. De installatie was te zien onder andere in het Vondel CS Gebouw in Amsterdam.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinyoutubevimeotumblrinstagramflickr

Gepubliceerd door

admin

beeldend kunstenaar, brainstormer, multi media kunstenaar, schilder, conceptueel, beeldhouwer, video, site specific art action, interventie, collage, art in public space, organisatie kunst en community art projecten, events, happenings. eigenaar van het brainstormbureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.