Spinoza Festival Thomas Hirschhorn met Harde Uitspraken

Spinoza Festival met Harde Uitspraken


Op uitnodiging van Thomas Hirschhorn doe ik mee met het “Running Event” tijdens het Spinoza Festival. Een eer om mee te mogen doen met de harde uitspraken op koelkastdeuren. Ditmaal worden ze ter plekke gemaakt. En dan gewoon op lege gevonden koelkastdeuren.
Thomas Hirschhorn, Amsterdam, Robert, Pennekamp, Spinoza, Festival, harde uitspraken, koelkast, koelkastdeuren,
Aankondiging Harde Uitspraken op Spinoza Festival Thomas Hirschhorn

Mijn bedoeling is niet een lezing te geven of een wetenschappelijk onderbouwd stuk te schrijven of hier even de waarheid te verkondigen. Mijn bedoeling is een aanzet te geven tot… Zie dit als een experiment, als een steen die ik in het water gooi om te kijken wat er gebeurt. Waar het naar toe gaat, wat er uitkomt.
Wat er gaat gebeuren is voor mij net zo spannend als voor jullie. Maar jullie kunnen me wel helpen. Het gaat om de weg, niet om het resultaat. Zie het als een speels leermoment. Je hoeft niks, je moet niks, maar wellicht kan je er wat mee…
Thomas Hirschhorn, Amsterdam, Robert, Pennekamp, Spinoza, Festival, harde uitspraken, koelkast, koelkastdeuren,
Thomas Hirschhorn en Robert Pennekamp

Zin van het leven


De invalshoek is “de zin van het leven”. Wat is jouw Harde Uitspraak ? Als je dat in een zin op een koelkastdeur zou mogen laten zetten, wat zou je er dan op laten zetten ? Ter plekke kan je langskomen en je tekst op een koelkastdeur laten zetten.
Tijdens dit Spinoza festival maken we op indirecte manier kennis met het gedachtegoed van Spinoza door Thomas Hirschhorn.
Thomas Hirschhorn, Amsterdam, Robert, Pennekamp, Spinoza, Festival, harde uitspraken, koelkast, koelkastdeuren,
Harde Uitspraken op Spinoza Festival

Als ingang nemen we Spinoza’s gedachtegoed “verbeelding is noodzakelijk”. Ook “als je je iets inbeeldt kan je het en als je iets niet denkt te kunnen dan doe je het niet”. Spinoza ging uit van “dat we door een deugdzaam leven vreugde konden ervaren” en is ook van de gedachte “denk wat je wil en zeg wat je denkt”. Maar dit terzijde … we gaan het immers hebben over Harde Uitspraken op Koelkastdeuren. En ik ga nog niet helemaal verklappen, wat we precies gaan doen.

Thomas Hirschhorn, Amsterdam, Robert, Pennekamp, Spinoza, Festival, harde uitspraken, koelkast, koelkastdeuren, running event
Running Event, aankondiging Harde Uitspraken op Spinoza Festival

Running Event


Running Event: Robert Pennekamp met Harde Uitspraken.
Zaterdag 30 mei: 14.00 uur – Spinoza Festival
Op uitnodiging van Thomas Hirschhorn


Een grote eer om mee te mogen doen. Op uitnodiging van Thomas Hirschhorn. Daarom zie ik jullie graag op zaterdag de 30 mei om 14.00 uur.
Dit is wel een unieke kans. Het is het vervolg van Harde Uitspraken van Bekende Nederlanders op ingelijste koelkastdeuren. Een stapje verder… op een volgend niveau. Je hoeft niks. Je mag. Niks is verplicht en als je komt heb je er altijd wat aan.

Harde Uitspraken op Koelkastdeuren


Ik heb er zeker weer wat van geleerd. Thomas Hirschhorn gaf me genoeg stof om over na te denken. Want hij is wel een van de inspirerende kunstenaars die ik ken.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr