Robert Pennekamp, Heeren van Amstel, Amsterdam, performance, zang , karaoke, hard rock, smartlappen, zanger

HARD ROCK Robert Pennekamp

HARD ROCK Robert Pennekamp


Hard Rock, Rock, Pop, Smartlappen en ook Punk. Dat is een beetje het repertoire. Engelstalig, Nederlandstalig. Covers, van bestaande songs, maar ook eigen repertoire. Improvisatie bij jamsessies dat is mijn sterke kant.

Zingen en beeldende kunst; gaat dat wel samen?

Zingen is, in tegenstelling tot beeldende kunst, iets dat je in het moment moet doen. Over een schilderij kan je maanden (of jaren) doen, voordat je het aan het publiek laat zien. Met zingen is dat totaal wat anders. Dat is het leuke. En het spannende. Want, in het moment, moet het allemaal gebeuren. Het is een hoogspanningsketel of snelkook pot. Het is erop of eronder. Meteen response vanuit de zaal, je ziet of het binnenkomt, of ze meedoen, of je de mensen bereikt. Of participatie en het “gewoon doen”. Dat is mijn motto, met improvisatie. Hieronder een aantal videoregistraties van optredens.

Amsterdam

Onderstaande videoregistraties zijn onder andere gemaakt in Cafe Pakhuis Wilhelmina, de Q-Factory, Winston Kingdom, op het Weesperzijde Festival, bij Paradiso, in de Meevaart, bij de Heeren van Amstel, bij de HardRockKaraoke, bij de Smartlappenkaraoke, bij CC Muziekcafe met de Live Karaoke band, of in Bulldog Palace e.a. plekken in Amsterdam.

Ooit overgewaaid vanuit New York, vindt dit ondertussen beproefde concept al heel lang plaats, mét een ongelovelijke top band! De Hard Rock Karaoke Band.

Hardrockkaraoke

De Hardrockkaraoke is inmiddels een fenomeen bij jong en oud, studenten, collega’s, vrienden en toeristen. Een terugkerend begrip op het Lowlandfestival (Titty Twister tent) en Paaspop in Schijndel.
Met slechts enkele wisselingen door de jaren heen, bestaat de Hardrockkaraoke band uit:
Arnold Smits – gitaar (Raggende Manne, Gotcha)
Thijs Vermeulen – bas (Sjakoo!, Corry van Binsbergen)
Cyril Directie – drums (Kane, Dulfer)
Jeroen den Hengst – host/gitarist (Loïs Lane, Birgit Schuurman)

Hoe werkt het?

De Hardrockkaraoke is een grote knipoog naar karaoke; je staat niet met een bandje maar met een heuse band van muzikanten die hun sporen verdiend hebben. Je staat niet mee te zingen met een beeldscherm, maar krijgt de handgeschreven teksten voorgehouden. En iedereen die het podium opgaat is een held!

De Smartlappen karaoke

Ook de smartlappen karaoke is een fenomeen op zich. De Smartlappenkaraokeband speelt voor u de mooiste tranentrekkers en levensliederen en u mag ze komen zingen! Van Hazes tot Shaffy, van Alberti tot Tante Leen. Voor iedere deelnemer staat een pikketanussie klaar en wacht de eeuwige roem!
Kor is uw gastheer en Toos schenkt een borreltje voor u in

Met verder:
Lachende Nico – Accordeon
Ome Nol – Gitaar
Bart van Buiten – Basgitaar
De Directeur – Slagwerk

ik trek weer een zak open, robert, pennekamp, poen, hoezo, waarom, tropenmuseum, artrocks, weesperzijdefestival, art, rock, robert, pennekamp
“Ik trek weer een zak open”, song, songtekst , improvisatie: Robert Pennekamp.

zang, zanger, hardrock, improvisatie, funk, rock, hardrock, experimental, robert, pennekamp, robertpennekamp, jamsessie, poster, flyer art
Jamsessie, Robert Pennekamp, 2019
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Facebooktwitterpinterestlinkedinyoutubevimeotumblrinstagramflickr