GROEIMeevaART

Er is een groep kunstenaars uit de Indische Buurt in Amsterdam ontstaan die samen wat willen doen met de buurtbewoners. De centrale plek waarvan uit het ontstaan is de Meevaart, Balistraat 48a, 1094 JN Amsterdam. Initiatiefnemers zijn Irene Janze en Robert Pennekamp, van het Brainstormbureau.

gucci, koetchi, modeshow, hollands, catwalk, robert, pennekamp, boomtak, uniek, origineel, Cadmium Scarlet, Fluorescent red, Vermillion, Cadmium Red, oranje, outfit, boodschappentassen, DIRK, performance
Performance Pak met atributen inspiratiebron GUCCI en DIRK, Robert Pennekamp, 2018. (foto: Irene Janze)

Twee daags event in de Meevaart

Gedurende het jaar wordt toegewerkt naar een 2 daags event (zaterdag en zondag) in de Meevaart dat in de zomer (vòòr of ná)? van 2019 plaats kan vinden. Kunstenaars uit de buurt, die met de buurtbewoners werken hebben gekozen om met het er thema “groei” iets te doen.  In de vorm van workshops,  fotografie, mozaïek, spoken word, van Buro Janze zal iets ontstaan dat in het weekeind gepresenteerd kan worden aan de buurt. Daarnaast kunnen kunstenaars iets exposeren dat met het thema groei te maken heeft 

Website en Facebook Groep 

Meer info op de website GROEIMeevaART en op facebook groep die voor ieder toegankelijk is.

Omdat de buurtbewoners zelf mee hebben gedaan aan de workshops en op het weekend alles bij elkaar komt, expositie, voordrachten, spoken word, van de verschillende disciplines ontstaat een aanvulling en kruisbestuiving over wat groei kan betekenen.

De workshops zijn gericht op uitgroei naar de buurt. Wat er in de workshop gemaakt wordt krijgt daarna een vervolg in de buurt. 

gucci, koetchi, modeshow, hollands, catwalk, robert, pennekamp, boomtak, uniek, origineel, Cadmium Scarlet, Fluorescent red, Vermillion, Cadmium Red, oranje, outfit, boodschappentassen, DIRK, performance
Plan met overdenkingen voor de modeshow met attributen. Performance pak met DIRK en Gucci inspiratie, Robert Pennekamp, 2018.

Expositie Maandelijks

Ook zijn er maandelijks exposities van kunstenaars uit de indische Buurt. Dat is eigenlijk weer iets dat niet bij dit project hoort maar er toch mee te maken heeft. Bekijk daarvoor ook de website en de face book groep.Meer info op de website GROEIMeevaART en op facebook groep die voor ieder toegankelijk is.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinyoutubevimeotumblrinstagramflickr