sumatrastraat, kunststraat, amsterdam, indische, buurt, festival, buurtinitiatieven, oost, kunstenaar, kunstmarkt, inspiratie, creatie, meedoen, beleven, waarom, daarom

Waarom Kunststraat 2023 ?

Welkom op “Waarom is er een Kunststraat in 2023”? We vroegen het dit keer aan GPT A.I. Dus daar kwam het antwoord. Gelegen in de levendige Sumatrastraat in Amsterdam, kan er weer een Kunststraat ontstaan. De vorige versies van de Kunstraat vonden plaats in 2021 en 2022. In 2023 staat deze straat weer bol van creativiteit en kunstzinnigheid. Waarom? Daarom!

sumatrastraat, kunststraat, amsterdam, indische, buurt, festival, buurtinitiatieven, oost, kunstenaar, timorplein, kunstmarkt, waarom, daarom
Sumatrastraat wordt Kunstsraat tijdens het Indische Buurt Festival
sumatrastraat, kunststraat, amsterdam, indische, buurt, festival, buurtinitiatieven, oost, kunstenaar, kunstmarkt, inspiratie, creatie, meedoen, beleven, waarom, daarom
Kunststraat; Tijdens het Indische Buurt Festival wordt de Sumatrastraat weer Kunststraat op zaterdag 2 september 2023

Kunstenaars, creatieven, buurtinitiatieven, galerieën en musea.

Wie doen er zoal mee in de Kunststraat? Onder andere: Anne-MelisandrArt, Domingos Martins, Natalia Himsheimer, Sonya Wilson, Sondelart, Margit Klumpers, EPICtales Art, Kat Kreeberg, Hans Puts, Erna Leusink, Björn Muller, Robert Pennekamp met de KRIMPCLUB, Dalia Dodolized, Rosa Watjer en Annebel, van het Het Marktcollectief, Simone Hogervorst van atelier TANTE GERRITJE, Buurt Atelier: met kinder activiteiten, van Mette Steincke, Atelier Atelien, Marion Molier, Ferry Reijnders, Ray Edgar, Alex, Ageethe met Pixelpolly, TransAmsterdam, FOAM, Stichting Shafia’s creativiteit en nog wel meer …

Hoek Javastraat en Sumatrastraat

Waar is het te doen? Waar in de Sumatrastraat? Die is in Amsterdam Oost, in de Indische Buurt. Hoek Javastraat en Sumatrastraat in Amsterdam. Het stukje Sumatrastraat, van af de Javastraat naar het Timor plein en naar de richting van het Atjeh plein. Kijk op het event op facebook voor de laatste updates, of er nog plek is, Heb je zelf een actie? of een plan of andere plannen, dan kan je dat ook daar kwijt…

We vroegen A.I. :Hoe ontstond de Kunststraat?

De Kunststraat is een initiatief dat tot stand is gekomen door de samenwerking tussen buurtbewoners, lokale kunstenaars en ondernemers. Het doel van de Kunststraat is om de straat om te toveren tot een kleurrijke en inspirerende plek waar kunst en cultuur centraal staan.

Kunststraat 2023 komt er weer aan op 2 september 2023 in de Sumatrastraat in Amsterdam

Is dat allemaal wel waar wat A.I. verkondigt?

Dat is ten dele waar. Het idee is ooit geopperd door Erik van de Langkruis, zegt hij. Ik, Robert Pennekamp, de organisator van de Kunststraat, heb het concept een soort van ingevuld. Via René Janssen, de organisator van het Indische Buurtfestival kreeg ik vraag er wat leuks van te maken. De Kunststraat vindt dus plaats tijdens het Indische Buurt Festival en is daar onderdeel van. In de kern, wie er mee doen, zijn allemaal kunstenaars en creatieven, die elkaar hebben leren via de Meevaart, GROEIMeevaart, Exposities, de KRIMPCLUB, de ART JAM Experimental Jamsession en OPEN OOST.

kunstsraat, sumatrastraat, wildplakken, plakzuil, javastraat, amsterdam, indischebuurt, oost, creator, creatie, robert, pennekamp, streetart, urbanart
Aankondiging op de Plakzuil…De Sumatrastraat wordt Kunststraat, het gedeelte van de Sumatrastraat, rond de hoek van de Javastraat, wordt in 2022 gebruikt

Kunstenaars, creatieven, initiatieven, creatie en inspiratie.

In 2023 zal de Kunststraat haar derde editie beleven. De straat zal dan weer omgetoverd worden tot een ware kunstgalerie, waar verschillende kunstwerken van lokale kunstenaars te bewonderen zijn.

sumatrastraat, kunststraat, amsterdam, indische buurt, kunst, cultuur, initiatieven, oost, kunstenaar, kraampjes, kunstmarkt, waarom, daarom
De Sumatrastraat wordt de Kunststraat. Waarom? Daarom! , tijdens het Indische Buurt Festival op 4 september.

We vroegen: “Wat staat er te gebeuren in 2023 aan A.I. ?” Maar dat kunnen ze natuurlijk helemaal niet weten… Dus wel zo leuk…, wat voor onzinnige praat je dan krijgt.

Naast kunstwerken zullen er ook diverse optredens en activiteiten plaatsvinden in de straat. Denk hierbij aan muzikale optredens, workshops, en interactieve installaties. Er is voor jong en oud genoeg te beleven en ontdekken. Volgens mij is dit gewoon aan de verkeerde gevraagd. Er zijn geen workshops, er is geen muziek en helemaal geen interactieve installaties. Hoe komen ze erbij. Zeker info van een verkeerde plek gehaald.

En nog wat open deuren van A.I. Chat robot…

site specific art action, the meets, sumatrastraat, robert pennekamp, kunststraat, tekstborden, the meets,
Sumatrastraat wordt Kunststraat, Site Specific Art Action, Ik ben al vast begonnen, The Meets, Sumatrastraat 28, Amsterdam Robert Pennekamp, 2022

Waarom alleen voor oog en oor en smaakpapillen? Wat is er dan nog meer?

De Kunststraat is niet alleen een feest voor het oog en het oor, maar ook voor de smaakpapillen. De lokale ondernemers zullen namelijk weer hun best doen om heerlijke hapjes en drankjes aan te bieden. Of je nu zin hebt in een lekker stuk taart of een verfrissend drankje, je kunt het allemaal vinden in de Kunststraat.

kunstsraat, sumatrastraat, wildplakken, plakzuil, javastraat, amsterdam, indischebuurt, oost, creator, creatie, robert, pennekamp, streetart, urbanart
Wild Plakken aan de Plakzuil, in de Kunststraat, Sumatrastraat, Javastraat, Amsterdam Oost

Aanrader voor iedereen in de Indische Buurt

Kortom, de Kunststraat is een absolute aanrader. Je maakt en doet het zelf. Voor iedereen die van kunst, cultuur en gezelligheid houdt.

De HAMVRAAG…aan A.I.: Waarom ????

Er zijn verschillende redenen waarom je naar de Kunststraat zou moeten gaan. Hieronder noemen we een aantal van de belangrijkste redenen:

  1. Creativiteit en inspiratie: De Kunststraat is een unieke plek waar je kunt genieten van kunst en cultuur. Het is een inspirerende omgeving waar je nieuwe ideeën en inzichten kunt opdoen en waar je je creativiteit kunt laten stromen.
  2. Lokale kunstenaars: De kunstwerken die je in de Kunststraat kunt bewonderen zijn allemaal gemaakt door lokale kunstenaars. Door hun werk te bekijken, steun je niet alleen de lokale kunstgemeenschap, maar leer je ook meer over de kunstenaars en hun werk.
  3. Activiteiten en optredens: Naast kunstwerken zijn er in de Kunststraat ook verschillende optredens en activiteiten te zien en te doen. Hierdoor is er voor iedereen iets te beleven en is het een gezellige en levendige omgeving.
  4. Lokale ondernemers: De lokale ondernemers in de Kunststraat zorgen ervoor dat je ook op culinair gebied kunt genieten. Ze bieden heerlijke hapjes en drankjes aan die je tijdens je bezoek kunt proeven.

Kortom, de Kunststraat biedt een unieke combinatie van kunst, cultuur, activiteiten en lekker eten en drinken. Het is een feest voor de zintuigen en een gezellige plek waar je kunt genieten van de creativiteit en inspiratie die de straat te bieden heeft.

Maar ook nuttig om advies te vragen aan A.I. dus: Wat zou er nog meer mogelijk zijn aan verbeteringen?

De Kunststraat biedt al veel verschillende activiteiten en bezienswaardigheden, maar er zijn altijd mogelijkheden om het aanbod te verbeteren en uit te breiden. Hieronder noemen we een aantal ideeën:

  1. Interactieve kunstinstallaties: Het zou interessant zijn om meer interactieve kunstinstallaties te hebben waar bezoekers actief bij betrokken kunnen worden. Hierdoor wordt kunst niet alleen iets om naar te kijken, maar ook iets om te ervaren en te beleven.
  2. Kunstworkshops: Naast optredens en activiteiten zou het leuk zijn om ook verschillende workshops aan te bieden waar bezoekers zelf aan de slag kunnen met kunst. Hierdoor kunnen ze hun eigen creativiteit ontdekken en ontwikkelen.
  3. Straattheater: Straattheater is een vorm van entertainment die goed past bij de sfeer van de Kunststraat. Het zou leuk zijn om meer straattheater te hebben, zodat bezoekers kunnen genieten van voorstellingen en performances terwijl ze door de straat wandelen.
  4. Meer ruimte voor kunstenaars: Om nog meer lokale kunstenaars de kans te geven om hun werk te exposeren, zou het fijn zijn om meer ruimte beschikbaar te stellen. Dit kan bijvoorbeeld door leegstaande panden of muren te gebruiken als expositieruimte.
  5. Muziekstijlen uitbreiden: Hoewel er al veel verschillende muziekstijlen te horen zijn in de Kunststraat, zou het leuk zijn om nog meer diversiteit aan te brengen. Zo kunnen bezoekers kennismaken met nieuwe en minder bekende muziekstijlen.

Kortom, er zijn verschillende manieren om het aanbod van de Kunststraat te verbeteren en uit te breiden. Door nieuwe activiteiten en bezienswaardigheden toe te voegen, kan de straat nog aantrekkelijker worden voor bezoekers en kunnen ze nog meer genieten van kunst, cultuur en entertainment. Fijn toch, zonder budget!

Na dit alles gevraagd te hebben, zijn we heel benieuwd naar het resultaat…

We hebben alles, zo eventjes, kort, voor de vuist weg, gevraagd, denk ik. Binnenkort nog even de lijst van deelnemers… dat lijkt met ook wel handig. Dan weten we wie wat gaat doen en wat er nog meer kan… We zijn blij met het het verbluffende resultaat. Wij danken u zeer in het vertrouwen in ons en uwen. Was alles maar zo makkelijk. Oh ja het alles vindt dus plaats, tijdens het Indische Buurt Festival 2023. En tot overmaat van ramp gaan we waarschijnlijk iets heel anders doen, dan dat iemand ooit heeft kunnen voorspellen.

%d bloggers liken dit: