geestelijk afval, bush, president, bush performance, beeld, gevonden voorwerpen, gaas, plastic, paspoppen, pur schuim, robert, pennekamp

Bush Performances

Bush Performances


“You are for, or against us” was de uitspraak van president Bush. Het was net na 9-11. Om mij heen zag ik er echter weinig reacties van mensen. Mensen in mijn omgeving reageerden over het algemeen niet. Was het angst. Doen alsof er neits aan de hand was. Of wat? Het leek wel alsof men het allemaal heel normaal vond. Maar ik vond er het mijne van, maar wilde toch meer te weten komen en het voelen. Hoe komt iemand op zoiets, Hoe voelt dat om macht te hebben, dingen te zeggen, haat en angst te zaaien , maar dan met een ander bedoeling; bewustwording. Het hield me bezig, het knaagde, inspireerde, irriteerde, frustreerde. Ik moest er wat mee. Zo ontstonden de “Bush” performances.

Het belangrijkste optreden was in de Thomas van Acquino kerk in de Rijnstraat in Amsterdam. Dit was een anti kraak pand, waarbij ik als verkleed als Bush in een overvolle kerk van een hoge trap naar beneden kwam. Kleding bestond uit een rode slagers jas, een bijl en in een latere fase papiergeld om een oorlog mee te financieren.

De performances varieerden. Irakeese gehaktballen werden verkocht, reclame posters gedrukt, geld inzamel acties om meer bondgenoten te krijgen om oorlog te voeren. “Befehl wist Befehl”. Een bal gooien en wie haalt hem. Macht, oorlog, sex en geld waren de meest voorkomende ingrediënten. De standbeelden van Bush zijn later in het Limburgs Museum van Venlo ten toongesteld in de tentoonstelling als Geestelijk Afval.

geestelijk afval, bush, president, bush performance, beeld, gevonden voorwerpen, gaas, plastic, paspoppen, pur schuim, robert, pennekamp
Bush Beelden, gemaakt van gevonden voorwerpen, hout, plastic, gaas en Bush Maskers.
%d bloggers liken dit: