Chop it, drop it, Robert Pennekamp, olieverf op linnen, blauw, geel, groen, wit, structuur, oranje geel, schilderij, painting, abstract, colorfield, hak het, laat het vallen, over gaan, loslaten,

SCHILDERIJEN

De schilderijen zijn expressief, intuïtief, kleurrijk, krachtig en levendig. Vaak figuratief of abstract of beiden. Ook zitten er strip-achtige of cartoon-achtige elementen in. Herkenbaar aan een duidelijk eigen beeldtaal. Vaak kan je op meerdere manieren naar de schilderijen kijken. Het zijn een soort zoekplaatjes waar je méér in gaat zien.

Zwart wit serie; vernieuwd overnieuw

Er is ook een serie collages met gemengde technieken op doek. Vernieuwd overnieuw is een serie schilderijen in zwart wit en grijs. Daarbij zijn verschillende materialen gebruikt. Oude eigen gemaakte tekeningen, collages, met karton, stickers, marker, stift, pen, potlood, acrylverf, acrylic-one, lijm, olieverf, en ander soorten materialen. De zwart-wit serie, behoort tot een van de latere series. De figuratieve schilderijen, zijn in de laatste fase veranderd in abstracte werken. De strip achtige elementen zijn voor een groot deel weg gehaald en overgeschilderd. Daardoor ontstaat er een gelaagdheid. Deze serie staat bekend onder Vernieuwd Overnieuw.

Interesse in atelierbezoek ?

U bent altijd welkom om de schilderijen in het echt te zien. Overbodig misschien om te zeggen… Alle schilderijen zijn te koop, voor zover nog niet verkocht of verhuurd. Maak, geheel vrijblijvend een afspraak: 0206868677 of 06-53928032.

Veel schilderijen en beelden zijn al verkocht en bij internationale kunst verzamelaars en liefhebbers terecht gekomen

Stijl Abstract Expressionisme

Het werk wordt vaak ingedeeld onder de stijl genoemd abstract expressionisme. Er zitten figuratieve en abstracte kenmerken in. Eigenlijk hou ik me niet bezig met een stijl. Ik zie het als mijn eigen beeldtaal die ik ontwikkeld heb.

Inspiratie door

Vele schilders inspireren mij. Onder andere Guus van der Braak. Pablo Picasso, Karel Appel, Lucebert, Antonio Saura, Jose Ciuha, Pollock, Theo Niermeijer, Willem de Kooning, Guus van der Braak, Luis Filcer, Herman Brood, David Shrigley, Jonathan Meese, Basquiat. Maar ook leraren van de Rijksakademie van de Beeldende Kunsten en Gerrit Rietveld Academie vonden er kenmerken van Per Kirkeby, en Antonio Saura in zitten.

Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Facebooktwitterpinterestlinkedinyoutubevimeotumblrinstagramflickr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.