Chop it, drop it, Robert Pennekamp, olieverf op linnen, blauw, geel, groen, wit, structuur, oranje geel, schilderij, painting, abstract, colorfield, hak het, laat het vallen, over gaan, loslaten,

SCHILDERIJEN EXPRESSIEF EN ABSTRACT

Schilderijen expressief en abstract

Expressief, abstract, figuratief, kleurrijk, krachtig, levendig. Je kan er vaak op meerdere manieren naar kijken. Het zijn zoekplaatjes waar je meer in kan ontdekken. Hoe langer je kijkt, hoe meer je kan ontdekken Thema’s en series

 De zwart-wit serie, behoort tot een van de latere series. De, niet meer stripachtige schilderijen, zijn in de laatste fase veranderd tot bijna onherkenbare abstracte werken. Deze serie staat bekend onder Vernieuwd Overnieuw.

De India serie, gemaakt na reizen in India.

De Biënnale serie, speciaal gemaakt op uitnodiging van de Biënnale van Florence.

De serie Blood, sweaters and victory is ontstaan door te schilderen op de kickboksmat van Mejiro Gym waar dagelijks wereldkampioenen op hebben getraind.

De streetart serie “Voor de Baas”. Banieren op dik polyester zeil, van 5,50 meter breed bij 1,50 meter hoog. Ik had toen de van Gendthallen (20.000 vierkante meter), als atelier ruimte.

De Conferentie schilderijen zijn ontstaan uit de vraag naar langwerpige schilderijen voor boven de vergader en directietafel.

Manier van werken

De schilderijen komen als een proces tot stand. Intuïtie, experiment, verbeelding, dromen en emotie zijn invalshoek voor het maken van het schilderij. Het ontstaat, laag over laag, meestal zonder schets ontwerp vooraf. Ik begin met mensen, dieren of symbolen. Maar die worden weer weg geschilderd. Ik wil iets dat blijft boeien. Door een bepaalde mate van abstractie wordt dat bereikt. 

Stijl

Qua stijl hoor ik vaak dat het dicht bij abstract expressionisme zit. Er zitten figuratieve en abstracte kenmerken in. Eigenlijk hou ik me niet bezig met een stijl. Ik zie het als mijn eigen beeldtaal die ik ontwikkeld heb.

Inspiratie door

Vele schilders inspireren mij. Onder andere Guus van der Braak. Pablo Picasso, Karel Appel, Lucebert, Antonio Saura, Jose Ciuha, Pollock, Theo Niermeijer, Willem de Kooning, Guus van der Braak, Luis Filcer, Herman Brood, David Shrigley, Jonathan Meese, Basquiat. Maar ook leraren vonden er kenmerken van Per Kirkeby in zitten.

Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Facebooktwitterpinterestlinkedinyoutubevimeotumblrinstagramflickr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.