Chop it, drop it, Robert Pennekamp, olieverf op linnen, blauw, geel, groen, wit, structuur, oranje geel, schilderij, painting, abstract, colorfield, hak het, laat het vallen, over gaan, loslaten,

SCHILDERIJEN EXPRESSIEF EN ABSTRACT

Schilderijen expressief en abstract

Expressief, abstract, figuratief, kleurrijk, krachtig, levendig. Je kan er vaak op meerdere manieren naar kijken. Het zijn zoekplaatjes waar je meer in kan ontdekken. Hoe langer je er tegen aan kijkt, hoe meer het gaat leven. Hoe meer je er in gaat zien. Kleurrijk, abstract, expressief. Er zitten soms strip, cartoon achtige elementen in. In een duidelijk herkenbare eigen beeldtaal. Alle schilderijen zijn te huur en te koop. En er zijn onderhand al veel schilderijen verkocht. Ze zijn opgenomen in bedrijfscollecties, gekocht door kunst verzamelaars en hangen overal.

Thema’s en series

Er zijn series en thema’s zijn in mijn schilderijen te te ontdekken. Dat is ontstaan door de jaren heen. Iedere tijd heeft zo zijn sporen achter gelaten.

De zwart-wit serie, behoort tot een van de latere series. De, niet meer stripachtige schilderijen, zijn in de laatste fase veranderd tot bijna onherkenbare abstracte werken. Deze serie staat bekend onder Vernieuwd Overnieuw.

De India serie, gemaakt na reizen in India.

De Biënnale serie, speciaal gemaakt op uitnodiging van de Biënnale van Florence.

De serie Blood, sweaters and victory is ontstaan door te schilderen op de kickboksmat van Mejiro Gym waar dagelijks wereldkampioenen op hebben getraind.

De streetart serie “Voor de Baas”. Banieren op dik polyester zeil, van 5,50 meter breed bij 1,50 meter hoog. Ik had toen de van Gendthallen (20.000 vierkante meter), als atelier ruimte.

De Conferentie schilderijen zijn ontstaan uit de vraag naar langwerpige schilderijen voor boven de vergader en directietafel.

De Good Luck Paintings zijn conceptuele schilderijen met wensen, dromen en toekomstverwachtingen.

Manier van werken

De schilderijen komen als een proces tot stand. Intuïtie, experiment, verbeelding, dromen en emotie zijn invalshoek voor het maken. Het ontstaat, laag over laag, meestal zonder schets ontwerp vooraf. Ik begin met herkenbare dingen; mensen en dieren of symbolen. Maar die worden weer weg geschilderd. Ik wil iets dat blijft boeien. Door een bepaalde mate van abstractie wordt dat bereikt. Uiteindelijk gaat om het maken van een schilderij dat mij blijft boeien. Als het vragen oproept en interessant blijft is het geslaagd.

Stijl

Mensen vinden de stijl soms vallen onder abstract expressionisme. Er zitten figuratieve en abstracte kenmerken in. Soms wordt het vergeleken met Cobra stijl, Streetart, strip, modern of moderne kunst.

Inspiratie door

Meerdere kunstenaars inspireren mij. Onder andereGuus van der Braak. Pablo Picasso, Karel Appel, Lucebert, Antonio Saura, Jose Ciuha, Pollock, Theo Niermeijer, Willem de Kooning, Guus van der Braak, Luis Filcer, Herman Brood, David Shrigley, Jonathan Meese, Basquiat.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinyoutubevimeotumblrinstagramflickr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.