kadodo, beest, spiritueel, wonderlijk, mysterie, meer, fysiek, lichamelijk, geestelijk, goddelijke, knuppel, honkbal, bat, wilgenhout, duurzaam, materiaal

Het Beest, de andere Kadodo

Het Beest behoort tot de serie Kadodo’s. De Kadodo is je hogere zelf. Het is niet zo makkelijk om precies uit te leggen wat ik met het Beest bedoel, dus vandaar de uitgebreide uitleg hieronder. Een mix van grenzen, op fysiek, geestelijk, vlak met een tikkeltje wonder, mystiek en het goddelijke in je. 

kadodo, beest, spiritueel, wonderlijk, mysterie, meer, fysiek, lichamelijk, geestelijk, goddelijke, knuppel, honkbal, bat, wilgenhout, duurzaam, materiaal
Het Beest, Kadodo, Robert Pennekamp, houten beeld, wandsculptuur, 113 x 40 x 11, Robert Pennekamp, 2022
kadodo, beest, spiritueel, wonderlijk, mysterie, meer, fysiek, lichamelijk, geestelijk, goddelijke, knuppel, honkbal, bat, wilgenhout, duurzaam, materiaal
Het Beest, Kadodo, Robert Pennekamp, houten beeld, wandsculptuur, 113 x 40 x 11, Robert Pennekamp, 2022

Waarom is dit het Beest?

Het Beest is ontstaan als voorbeeld, dat alles kan. Als je alles doet, of er alles er aan doet om het te bereiken, dan gebeurt het ook. Het is een diepe overtuiging. Dat je het kan, bent, hoe dan ook kan. Een dier zou ook niet nadenken, of logisch een plan maken. Het is iets natuurlijks dat in je omhoog komt, een instinctief weten. Ook na veel inspanning en doorgaan, komt er een punt dat je op bent. Een gevoel dat je denkt leeg te zijn. Maar er is er altijd méér. Fysiek, lichamelijk, of geestelijk en spiritueel. Of je lichamelijk en fysiek meer kan? 

Er kan, altijd, meer als je wil.

Er is dan zelfs nog meer uit te halen dan je denkt. Verleg je grenzen. Als voorbeeld weet ik nog dat ik ooit in de horeca werkte, vanaf 6 uur ’s ochtends op een hete dag, ploeteren, sjouwen, doorgaan met bedienen tot ik niet meer kon, tot ver in de avond. Ik dacht dus niet meer te kunnen, maar het moest, van mezelf, of van de baas, ik weet het niet meer. Door me een soort van kwaad te maken, en een knop om te draaien, ontstond er zoveel energie. Een soort turbo knop met kick down. Extra turbo energie. Dan komt het Beest in je omhoog dat van geen ophouden weet en alles aan kan. Ook met een vechtsport als kick boksen heb ik het zelf ondervonden.

Wil niet, kan niet,…

Het gezegde is “wil niet ligt op het kerkhof , kan niet ligt er naast“.

Door het dooie punt heen…

Door dit op te schrijven, merk ik dat het inderdaad om een fysieke uitputting gaat, en dat je door het dooie punt heen kan gaan om een nieuwe bron van energie aan te boren. Ook bij kickboks trainingen het geval, en bij het sparren. Vooral na 1 uur ben je door al je suiker reserves heen en ga je over op een ander metabolisme van vet verbranden. Dat ruik je door het vrijkomen van keton – bodies. Niet alleen daarom, maar door het verleggen van je grenzen komt er een soort van super gevoel, adrenaline, of wat dan ook vrij. Je kan meer dan je denkt.

Wat komt er na het Keerpunt

Juist als je denkt, ik ben op, bah ik heb geen zin, het lukt niet meer, is er ook sprake van een dood punt waar je doorheen kan gaan. Een keerpunt van anders er tegen aan kijken en anders denken. Je kan het wel. Gewoon doen en doorgaan. Dat zullen we nog wel eens zien. Daar zit energie achter. Dat is kracht. 

Je kan meer, je bent meer.

Deze Kadodo, het Beest, is ook op deze manier ontstaan. Zowel over de fysieke grens, en de geestelijke grens, “ik heb er geen zin in, het wordt weer hetzelfde”.  Je kan meer. Je bent meer. Je bent magnificent. Groots, meer dan je denkt en je hebt het goddelijke in je. 

Het maakproces van de Kadodo Het Beest.

Er zit een slaghout of honkbal knuppel in verwerkt. Ook wel bat genoemd gemaakt van wilgenhout, om de harde bal op te vangen van cricket. De rest van het gebruikte hout is duurzaam en gevonden materiaal. De honkbal knuppel had ik gevonden. Meteen kwam er al iets van een Kadodo omhoog met power energie en van je af slaan. Eerst zou ik er gewoon wat van maken, dan zou ik wel verder kijken.. Symbolisch energie en kracht, veerkracht. Toen het beeld af was, ben ik toch door gegaan. Dat was ook het moment dat ik wist dat dit de Kadodo Het Beest zou worden. Immers vele Kadodo’s hadden al een plek. Maar iets met goddelijk, over je grenzen, meer zijn dan je bent of denkt is toch een soort van mysterie en wonderlijk. Het beeld van de Kadodo is nog meerdere keer veranderd en zelfs aan twee kanten te gebruiken. Je kan het omdraaien en je krijgt een ander gezicht. Ook dat is de reden waarom, nadat ik dacht, ja dit kennen we toch wel, toch is  doorgegaan, door een dood punt en er een nieuw, beter, echter, beeld is ontstaan. En daarom dus het Beest. 

Update van het Beest

Bij de laatste update van Het Beest is een extra Kadodo toegevoegd. Daardoor breder, zwaarder, sterker en met een extra mogelijkheid om meer te bereiken.

het beest, bron, het universum, de ziel, het goddelijke in jezelf, god, liefde, compassie, robert, pennekamp,
Het Beest, met de update, gevonden hout, Robert Pennekamp, 2023

Is ie te koop, te huur of te zien?

Ja natuurlijk, is de Kadodo ook te huur of te koop. Binnenkort gaat dit beeld naar een expositie en komt ie buiten te hangen. Maar ook is het beeld te huur, te leen of te koop. Ook te koop bij Singulart of Saatchi Gallery, direct bij de kunstenaar, kom langs in Amsterdam, maak een afspraak: 0206868677 of 06-53928032

Meer een creatuur, schepsel of oerkracht

Meestal wordt een beest het als monster gezien, maar hier gaat het meer om de sterke oerkracht. Je kan een beest zien als draakduivelskindgedrochtlelijkerdmisbakselmonstrummormelondieronmenswangedrochtwangestaltewanschepsel, maar hier is het meer bedoeld als dierlijke energie creatuurgediertehuisdiermormelschepsel.