Trash Art Vinkeveense Plassen

Een kunstwerk maken van afval. Ik noem het Trash Art. Afvalmarkt.nl  en Vinkeveenseplassenschoon.nl  nodigden mij uit om kunst te maken van afval, rommel en rotzooi uit de Vinkeveense plassen. 

vinkeveenseplassen, vinkeveenseplassenschoon, troep, rotzooi, rommel, afval, kunst, robert, pennekamp, vinkeveen, installatie, grof afval, opruimen
Installatie met opgehaalde rotzooi en afval dat rondslingerde bij de vinkeveenseplassen, Robert Pennekamp, 2014
vinkeveenseplassen, vinkeveenseplassenschoon, troep, rotzooi, rommel, afval, kunst, robert, pennekamp, vinkeveen, installatie, grof afval, opruimen
Installatie van opgehaald vuil bij Vinkeveenseplassen, Robert Pennekamp, 2014

Vinkeveense plassen schoon

Van de week werd ik door Afvalmarkt.nl benaderd om een kunstwerk van afval te maken. Afval kunstenaar, Vuilnis kunstenaar, Recycle Artist. Een kunstenaar die van smerige dingen weer wat moois probeert te maken is vreemd. Nu is het in dit geval, denk ik, echt een smerig verhaal. Gore drap, vieze rommel, wier, rottend schimmel, oude ijskasten, verroest tuin meubilair, batterijen, accu’s, gaspitjes, bierblikjes en plastic flessen. Met 90 duikers worden de Loosdrechtse plassen uitgebaggerd en al het rond zwervend vuil verzameld. Aan mij de opdracht om tijdens dit event een kunstwerk te maken van alles dat er door 90 duikers naar boven wordt gebracht.

Bijna onmogelijke opdracht maar het is gelukt

Je kan eigenlijk bijna geen kunstwerk maken in zo een korte tijd. Althans het is maar wat je onder “kunst” verstaat. Het begint om 10 uur en het “kunstwerk” moet klaar zijn om 16 uur. Een bijna onmogelijke klus, maar het gaat gebeuren. Bij Restaurant Beach Club Lust!, Molenkade 30, Vinkeveen.

De uitdaging gaat lukken…

Voor mij is het een uitdaging om in zo een korte tijd toch wat te maken. Kijken wat er is. Laat je verrassen wat er boven komt uit het water en er dan toch maar wat van maken. Het idee is toch dat er iets substantieels voor op de foto gaat ontstaan. Kijk ook eens bij Nederland Schoon voor schoonmaak acties.