Trash Art Vinkeveense Plassen

Een kunstwerk maken van afval. Ik noem het Trash Art. Afvalmarkt.nl  en Vinkeveenseplassenschoon.nl  nodigden mij uit om kunst te maken van afval, rommel en rotzooi uit de Vinkeveense plassen. 

vinkeveenseplassen, vinkeveenseplassenschoon, troep, rotzooi, rommel, afval, kunst, robert, pennekamp, vinkeveen, installatie, grof afval, opruimen
Installatie met opgehaalde rotzooi en afval dat rondslingerde bij de vinkeveenseplassen, Robert Pennekamp, 2014
vinkeveenseplassen, vinkeveenseplassenschoon, troep, rotzooi, rommel, afval, kunst, robert, pennekamp, vinkeveen, installatie, grof afval, opruimen
Installatie van opgehaald vuil bij Vinkeveenseplassen, Robert Pennekamp, 2014

Vinkeveense plassen schoon

Van de week werd ik door Afvalmarkt.nl benaderd om een kunstwerk van afval te maken. Afval kunstenaar, Vuilnis kunstenaar, Recycle Artist. Een kunstenaar die van smerige dingen weer wat moois probeert te maken is vreemd. Nu is het in dit geval, denk ik, echt een smerig verhaal. Gore drap, vieze rommel, wier, rottend schimmel, oude ijskasten, verroest tuin meubilair, batterijen, accu’s, gaspitjes, bierblikjes en plastic flessen. Met 90 duikers worden de Loosdrechtse plassen uitgebaggerd en al het rond zwervend vuil verzameld. Aan mij de opdracht om tijdens dit event een kunstwerk te maken van alles dat er door 90 duikers naar boven wordt gebracht. En dat allemaal in een korte tijdspanne… Eigenlijk onmogelijk.

Onmogelijke opdracht

Want je kan geen kunstwerk maken in zo een korte tijd. Het begint om 10 uur en het kunstwerk moet klaar zijn om 16 uur. Een onmogelijke klus, maar het gaat gebeuren. Bij Restaurant Beach Club Lust!, Molenkade 30, Vinkeveen.

Opdracht is de uitdaging

Voor mij is het een opdracht om in een korte tijd wat te maken van de spullen. Dat is de uitdaging. Impulsief, creatief, werken met dat er is. En er maar wat van maken. 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinyoutubevimeotumblrinstagramflickr