hard 2 handle, painting, oil, canvas, robert pennekamp, robert, pennekamp, schilderij, K-1, kickboksen, mejiro gym, blood, sweat and victory, mat, winner

Blood, sweat and victory

 

Blood, sweat and victory: Mejiro Gym


De Site Specific Art Action hoorde bij de expositie die te zien was in Q-Factory. Het heette toe MusyQ. Het was een bouwterrein, moeilijk te vinden, dus wat wegwijzers hier en daar, hoe wat of waar voor mensen die op zoek waren, waren geen overbodige luxe. Trouwens er waren toch bouwschuttingen. En die konden wel gebruikt worden in het opkomende Oostpoort.

 

serie “Blood, sweaters and Victory” die te zien was als expositie verderop.

 

Fight Paintings


Alleen schilderijen ophangen, is te weinig. Er moet wat meer gebeuren. En als het niet kan, hoort, op prijs gesteld wordt, of niet zo slim is om te doen, vanwege wat dan ook… of niet mag op desbetreffende plek, dan gebeurt het toch. Ik moet soms dingen doen die gedaan moeten worden. Als het een verkoopexpo is dient er als tegenhanger wat experimenteels tegenover te staan. Al is het maar omdat ik het leuk vind. Of omdat het erbij hoort, zal evenwicht, op een of andere manier. Dus het gebeurt toch, maar dan zo, op een manier dat het wel kan. Voor wie doe ik het. Voor mezelf in de eerste plaats. Niet om meer te verkopen, of meer publiciteit, of omdat. Het gaat meer om het experiment. Ik verzin iets, het lijkt me leuk. En dan is het een kwestie van “Gewoon Doen”.

Roze, paars en Violet


De “Blood, Sweat and Victory” serie schilderijen is gemaakt op de kickboksmat van Mejiro Gym. Wereldkampioenen hebben er dagelijks op getraind. Als aanloop naar de expositie werd op de bouwschutting alvast wat gemaakt. Trigger, streefart, guerrilla art, advertising, site specific art action. Tja hoe moet je het noemen. Het ontstond, het groeide, en uiteindelijk is de onderstaande registratie in de vorm van 3 filmpjes als aandenken bewaard gebleven.

 

mejiro gym, kickboxing, kick, boxing, amsterdam, mejirogym, robert, pennekamp, robertpennekamp, decor, logo, opdracht, ontwerp, muay, thai, muaythai, champions, worldchampions, K-1, fighters, legends, mat, canvas, schilderij
In opdracht: Robert Pennekamp, 150 x 100 cm, acrylverf op kickbox mat van Mejiro Gym, vertaling van in eigen visie, het logo van Mejiro Gym Amsterdam.
%d bloggers liken dit: