lamberts, communicatie, stedelijk museum, rijksakademie, amsterdam, tijdelijk, kunstwerk, tijdelijk, beeld, oosterpark, oosterparkbuurt, kunst, kunstenaar, beeld, openbare ruimte, site specific art action, amsterdam, robert pennekamp

Tijdelijk Communicatie in Oosterpark

lamberts, communicatie, stedelijk museum, rijksakademie, amsterdam, tijdelijk, kunstwerk, tijdelijk, beeld, oosterpark, oosterparkbuurt, kunst, kunstenaar, beeld, openbare ruimte, site specific art action, amsterdam, robert pennekamp
Site Specific Art Action, Robert Pennekamp bij beeld Communicatie van Aart Lamberts, Oosterpark, 2019.

Het beeld Communicatie dat staat in het Oosterpark roept genoeg vragen op om er wat mee te doen. Het staat voor het Generator Hotel in het Oosterpark. Op de website van wikipedia van Aart Lamberts vind ik dat het beeld hoorde te staan in Baarn. Waarom is het daar niet is blijven staan?

Site Specific Art Action

Tijdelijk is er een ander communicatie beeld in het Oosterpark. Een site specific art action. Tijdelijk dus. Noodzakelijk ? Bekijk de rest van de Site Specific Art Actions in het Oosterpark.

Uit de Openbare Ruimte weggehaald

Het schijnt op meerdere plekken in de openbare ruimte te hebben gestaan, maar is ook weer is weggehaald. Of zijn er heel veel van dezelfde beelden of er zijn andere redenen. Ik weet het niet. Waarom? Waarom staat het nu in het Oosterpark? En waar gaat het beeld hierna naar toe? Toch heeft het beeld iets. Het brengt wat teweeg. Het beeld Communicatie heeft gestaan in de Dorpsstraat in Aalsmeer (1989), in Utrecht (1991), in Westwijk in Amstelveen (1991), op het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam (1992), op de Stationsweg in Baarn (1994) en nu in het Oosterpark in Amsterdam (2009).

Stedelijk Museum en Rijksakademie

Lamberts studeerde van 1967 tot 1973 bij Piet Esser beeldhouwkunst aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Hij kreeg de Willem Uriotprijs voor jonge kunstenaars in 1969, 1971 en 1972 en werd in 1973 genomineerd voor de Prix de Rome. Zijn werk bevindt zich in de collectie van het Singer Museum in Laren, het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Hessisches Landesmuseum in Darmstadt. Aart Lamberts speelde als acteur mee in enkele films, onder andere Van geluk gesproken (1987) van Pieter Verhoeff.

De kunstenaar woonde en werkte in Amsterdam. Hij is begraven op de De Nieuwe Ooster

3 gedachtes over “Tijdelijk Communicatie in Oosterpark”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.