gucci, koetchi, modeshow, hollands, catwalk, robert, pennekamp, boomtak, uniek, origineel, Cadmium Scarlet, Fluorescent red, Vermillion, Cadmium Red, oranje, outfit, boodschappentassen, DIRK, performance

PERFORMANCES

impressie van een stukje van de performance in Galerie Play Room Zaandam

Mijn performances zijn vaak interactief. Inspiratie bronnen zijn het dagelijks leven, macht verhoudingen, de consumptiemaatschappij.

Mijn performance maak ik met een performance plan.

In het performance plan komen alle variabelen aan bod. De plek, de belichting, de stand van de camera’s, de benodigdheden. Het doel, de mogelijkheden in de tijd, de serie en volgorde van handelingen. Plan B en C als het verkeerd gaat, of als mensen anders reageren dan gedacht. Het is een kunstwerk op zich.

Met vreemde attributen, gevonden voorwerpen of…

Vaak gebruik ik eigen gemaakte objecten, gevonden voorwerpen en attributen. Absurde taferelen, vage beloften, vreemde teksten en ondubbelzinnige waarheden. Er is grote ruimte voor experiment, improvisatie, interactie met publiek. Actie, energie, de uitdaging, absurditeit, een deel te wensen over laten zijn ingrediënten die terugkomen. Lees ook het artist statement lezen.  Ook maak ik site specific art actions. Een deel daarvan zou je als performance in de openbare ruimte kunnen zien

Over het verschil tussen theater of performance?

Wat is het verschil tussen theater en performance. Performance is echt. Theater is gespeeld. Ik refereer daarbij aan Marina Abramovic. Zij verwoorde het zo.
“To be a performance artist, you have to hate theatre. Theatre is fake: there is a black box, you pay for a ticket, and you sit in the dark and see somebody playing somebody else’s life. The knife is not real, the blood is not real, and the emotions are not real. Performance is just the opposite: the knife is real, the blood is real, and the emotions are real. It’s a very different concept. It’s about true reality.” Zie ook onderstaande video.

Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Facebooktwitterpinterestlinkedinyoutubevimeotumblrinstagramflickr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.