Harde Uitspraken van Bekende Nederlanders

Harde Uitspraken van Bekende Nederlanders


Het project Harde Uitspraken van Bekende Nederlanders op Ingelijste Koelkastdeuren is gestart op 1 april, tijdens het project Bekende Nederlanders. De meeste mensen dachten dat het een grap was. Maar was dat wel zo? In ieder geval vonden Wim T. Schippers, Fabiola, Willem de Ridder, Aad Veldhoen en Simon Vinkenoog het een heel leuk idee om aan mee te doen.
koelkast, deur, koelkastdeur, koelkastdeuren, schilderij, robert, pennekamp, bn, bn-ers, bekende nederlander, bekende nederlanders, robert pennekamp
De “koelkastdeuren” voor harde uitspraken van Bekende Nederlanders.

vuilnis, duurzaam, recycle, koelkast, deur, koelkastdeur, koelkastdeuren, schilderij, robert, pennekamp, bn, bn-ers, bekende nederlander, bekende nederlanders, robert pennekamp
Wat moet je nu zonder koelkastdeur? Robert Pennekamp

Op een ingelijste koelkastdeuren


Van de aanwezige bekende nederlanders, werd een uitspraak ontlokt. De harde uitspraak werd ter plekke op een ingelijste koelkastdeur geschreven. Daarna ging het project verder een eigen leven leiden. Mensen hebben koelkastdeuren langs gebracht in het atelier. Ze wilden ook een harde uitspraak op een koelkastdeur. Er werden uitspraken verdraaid, bedacht en op inschrijfformulieren aangeleverd. Maar ook kwam ik weer andere Bekende Nederlanders tegen. Ik kon het niet laten om ook hun ook om een harde uitspraak te vragen voor op een koelkastdeur.

Ook in het Stedelijk Museum


In het in Stedelijk Museum van Amsterdam kwam de deur te hangen naar een beter kunstbeleid. Tijdens “15 minutes of fame” van Andy Warhol bestond de mogelijkheid even bekend te worden, natuurlijk, een ideale kans. De deur kan ook opgevat worden als symbool, iets dat open of dicht kan. En de koelkastdeur als iets waar je wat achter bewaard.

En wat gebeurt er dan?


Harde Uitspraken op ingelijste koelkastdeuren is een groot succes geworden. Wie zoal?. Willem de Ridder, Fabiola, Simon Vinkenoog, Bruno Filho, Geert Wilders, Def P, Remy Bonjasky, Harry Hooft, Rob Kaman, Wim T. Schippers, Patty Brard, Guido Braul, Monique Scheuven, De Duizenddichter, Henk Schiffmacher, Xaviera Hollander, Jan Smit, Andre Mannaart, Peter Aerts, Karin van Ass, Karel Grazell, Leins Janema, Marcel Ozymantra, Pyotr van Moock, Jules Deelder, Gerrie Bezuijen, Martin Verbeet, Paul Bloem, Bert Kops, Mvr Kops, Andre Hazes, Arie Taal, Ulese janus, Maarten van den Elzen, Kamagurka, Bennie Kreder, Tante Truus, Louis van Gaal, Johan Cruijff, Jeroen den Hengst, Hind Laroussi, Rob Zwetsloot, Jurriaan van Hall, Merijn Bolink, Cyril Directie, Daan Samson, Romeo Boldewijn, Tom Thienpont, Harmen de Hoop, Sina Khani, Martijn Engelbregt, Ann Demeester, Erik Zwezerijen, Bob Fosko, Herman Brood, Frans Pootjes, Arjen Boswijk, en vele anderen.

Klik hier voor de verzameling Harde Uitspraken van Bekende Nederlanders op Ingelijste Koelkastdeuren

Ook met Internationale bekendheden…


De harde uitspraken zijn op het Running Event van Thomas Hirschhorn gepresenteerd als een nieuw project, maar dan alleen met teksten en niet ingelijst.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr